VendégkönyvNév:


Üzenet:
Ellenőrző kód:

egy érdeklődő 2016.09.19 21:14
Érdeklődni szeretnék, hogy valamikor raknak fel újabb képeket, információkat, hogy ilyenkor szeptember közepe táján mi látható az arborétumban? Csak mert a honlapon is max. július-augusztusi dolgok szerepelnek és a facebook elérhetőségen se találni szinte semmit , így az embernek már a kedve is elmenőben van ahhoz , hogy ellátogasson . S gondolom ezzel nem vagyok egyedül!
Béresné Makovi Rita 2016.09.08 14:36
Családommal hétvégén jártunk a Arborétumban.Már a bejáratnál kissé megtorpantunk,mert a nyitvatartási időn kívül semmilyen információt nem találunk.A pénztáros elég lekezelő módon beszélt velünk, térképet, vagy bármi tájékoztató(pl a kert története vagy ilyesmi)nem kaptunk.Kitáblázva nincs semmi, vagy csak részlegesen, a babaházat pedig meg sem találtuk.Helyenként gondozatlan,némely növénynél kettős kiírás szerepel, hogy épen az mi a növény,így egy halandó nem tudja eldönteni,és megmondani a gyermekének, ha nem honos növényről van szó, mi is az pontosan.Ennek ellenére igyekeztünk jól érezni magunkat.Remélem a jövőben ezekre is figyelmet fordítanak.
Jakab Gábor 2016.08.11 19:27
Ma voltunk az arborétumban, az élményeink igen vegyesek.

A kert szépen gondozott, szép környezetben lehetne sétát tenni az arborétumban.

A környezet tényleg gyönyörű, a romok is különleges hangulatot adnak, a kertnek.

Amit viszont hiányoltam: Miért nem lehet a 900 Ft-os jegy mellé, egy térképet is adni? Gondoltam, hogy nem lesz rá szükség, de tévedtem, mert gyakorlatilag az útelágazásokban a tájékoztatót táblák teljes hiányát tapasztaltam. Gondolom erre már nem futotta a több száz milliós uniós pályázatból... mint ahogy a kerítés kijavítására sem.

Arra a pénztáros hölgy felhívhatná a figyelmet, hogy semmi útbaigazítást segítő tábla nincs, így térkép nélkül érdekes lesz a séta.
Katona Krisztina 2016.07.12 13:12
Csak negatív élményeim vannak a látogatásól. Barátságtalan, mondhatnám modortalan személyzet. A készpénzfizetési számla megírása meghaladta a pénztáros hölgy képességeit. Annak megírása és elpostázása 1 hónapja folyamatban van. Szégyen!! Az egész egy hatalmas káosz....először és utoljára voltam itt!
Nagy Zsófia 2016.06.20 17:29
Mi két éve voltunk szentjánosbogár lesen, akkor jó élmény volt, direkt a tömeg végére maradtunk. Nekem inkább a látogatókkal volt problémám, egészen pici, síró gyerekeket nem értem miért hoznak ilyen "rendezvényre", viszont sok nagyobbacska gyerek kulturáltabban viselkedett a vakuzó, elemlámpázó, bogarat befogni akaró szülőknél. Sajnos a látogatókat nem lehet megválogatni. :) Ettől függetlenül köszönjük, nagyszerű élmény volt!
Izabella 2016.05.14 20:22
Ma voltunk az arborétumban,és nem volt jó élmény. Nem adtak tájékoztató füzetet,sem térképet,

és vásárolni sem tudtunk ilyeneket! Nem volt kitáblázva,hogy merre van a kijárat.

És mindez úgy,hogy 250millió forintot költöttek az arborétumra! ???

???
Németh Blanka 2016.04.18 17:14
Én nagyon szerettem a hóvirág virágzást és a szentjános bogár túrát
Botos Ferenc 2016.03.15 12:38
Kedves Arborétumi Munkatársak!Áldozatos munkátokhoz jó egész-

séget, Áldást és Békét kívánok.

Kívánom, hogy kapjátok meg a

lehetőséget a kívánatos fejlesz-

tésekhez/ több WC, büfé például/.

Valamint a bejárattól egy jelzett

tanösvény a libanoni cédrushoz.MiserereIsten kigyújtott

színei közé egyszer

hazatalálni

--tisztelettel és üdvözlettelBotos Ferenc

tanár

Nagytétény
Kiss Antal 2016.03.15 08:32
2016_03_12-én kisebb turista társasággal jártam az arborétumban. Az arborétum bejáratához nem az "Alcsuti községháza mh." kell leszállni, hanem " "Alcsútdoboz kastély mh.-nál, 50 m a főbejárat. A belépőjegyen, összevonva, rábélyegzéssel szerepel a belépők száma, a belépés dátuma, a belépő sorszáma, kedvezményezettségi ár, alig láthatóan ezen lehetne javítani! A Hölgy a pénztárnál kedves, készséges, útvonal prospektust is ad. Maga az arborétum kellemes, nyugodt környezet, rengetek tavaszi virággal. A borostyánok uralma szembetűnő a fákon, talán több figyelmet lehetne fordítani eltávolításukra! A kerítés több métere hiányzik a főbejárattól mintegy 200 m -re, az megy be aki nem akar, ez nagy fokú nemtörődömségre utal. A honlap frissítés időszerű lenne, mivel március. 01-e rég elmúlt és már nem a téli időszaki nyitvatartást kellene hirdetni. A kápolna felújítása igazán megtérülő befektetés lenne. Mindent összegezve, kellemes félnapos túra, érdemes kijönni a hiányosságok ellenére is.
Évi 2016.03.15 08:14
Tegnap jártunk itt és csodálatos volt. A parkolást irányították (hol, merre van szabad hely), ez nagy segítség volt. Az arborétum szépséges, még szerencsére láttuk a hóvirágok egy részét is. Mindenképpen visszajövünk még.
Elment a kedvem ennyi töketlenséget tapasztalva! 2016.03.14 11:28
Teljes a káosz a honlapon.

Egyik részén az van kiírva, hogy március 14-15-én zárva, másik részén az, hogy hétfőtől vasárnapig nyitva.A megadott telefonszámot nem veszik fel hétfőn. március 14-én 11:30-kor, a másik számon azt bizonygatja valaki, hogy 16:00 óráig van ma nyitva, de a honlapon elvileg 17:00 óárig van minden nap nyitva, a honlap egy negyedik részén pedig közlik, hogy a téli nyitvatartási idő március 1-ig meddig tart, a nyári nincs kiírva....
Kati 2016.03.05 20:14
A hóvirágmező gyönyörű és lenyűgöző. A parkolás jól szervezett és megoldott. Egy észrevételem lenne.Pár pihenőpad kihelyezése jó lenne a hóvirágos úton, hogy a gyermekek és idősebbek meg tudjanak pihenni séta közben és esetleg ülve is lehessen gyönyörködni a virágokban.
Kriszti 2016.03.03 13:34
Csodás volt a hóvirág szőnyeg, és rengeteg egyéb gyönyörű látnivaló van az arborétumban.

Csak a belépőjeggyel volt egy kis problémám. Többen voltunk, személyenként ki is fizettük a 950 Ft-ot a főpénztárnál, de csak 1db "belépőjegy"-et kaptunk. Amire ugyan rá volt írva, hogy Belépőjegy, de sem annak árát, nem tartalmazta, sem az nem volt feltüntetve, hogy hány személy léphet be vele. Blokkot szintén nem kaptunk...
Ági 2016.02.15 10:49
A sok kritikus beírás miatt tartottam tőle, mit fogunk tapasztalni, de pozitívan csalódtam, igazán hangulatos környezet! (Pedig végig esett az eső...:))
Ibi 2016.02.14 09:25
Gyönyörű volt :) Még esőben is! :)
Somosné Nagy Zsuzsanna 2016.02.10 14:32
Elkeserítő állapotban van az arborétum, lassan belep mindent a borostyán. Miért engedik, hogy ellepje a fákat, ellepjen mindent? Hamarosan minden fa ki fog pusztulni, minden növényt elpusztít maga körül. Rendszeres látogatója vagyok az arborétumoknak, az alcsútdobozi arborétum pusztulófélben van, tenni kellene már valamit!
zoli 2016.02.06 22:02
remélem, kulturáltabb lesz ebben az évben minden.

Jó lenne, ha gondolkodó emberek szerveznék a programokat.
szentjánosbogár 2015.08.30 12:12
CsalódásA Magyar Nemzeti Parkok Hete programja. Június hónap folyamán a hozzánk látogató érdeklődők szemtanúi lehetnek egy egyedülálló természeti csodának, a szentjánosbogár táncnak. Ebben az időszakban az éj leple alatt több ezer apró repülő lámpás öltözteti fel fényével az arborétum fáit.

A program kezdete a szentjánosbogarak rajzásától függ.

TALÁLKOZÁS: 20.30, Alcsúti Arborétum (Alcsútdoboz)

TÚRA HOSSZA, IDŐTARTAMA: 1,5 km, 1,5 óra

RÉSZVÉTELI DÍJ: teljes áru: 950 Ft/fő, kedvezményes: 600 Ft/fő

Forrás: Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapja

Ehhez képest a jegy ára 1500 ft volt. amit kaptunk érte: Június 20-án látogattuk meg az arborétumot. Parkolni (szabálytalanul) csak a kukoricásba lehetett a bejárattól 400 métere külterületen. A rend éber őrei meg is jelentek gyorsan, és rutinosan megkezdték az autók bírságolását. T őrmester úr elmondása alapján 30.000.ft bírságra lehet számítani. Erre a hírre sokan kiálltak a sorból és haza utaztak. Én a családommal becsültessen pici babával kiálltam a sort (1 óra 10 perc.) pénztárhoz érve jegyvásárlás után kaptam egy nyugtát mely kiállítójaként a Puskás akadémia volt feltüntetve. A z élelmesebbek a sort mellet elhaladva (1 óra 10 percet, személyenként 1500 ft) spórolva simán bejutottak az Arborétumba, mivel ott a jegyellenőrzés teljes hiánya volt tapasztalható. Program, amire órákat utaztunk, emelt jegyárat fizettünk, várjuk a parkolásért járó bírságot a következő volt. Több száz fős csoportok egymástól lépni sem tudva araszolgattak, a sor elején volt egy vezető, aki néha meg ált és kommentálta a látnivalót annak a pár embernek, aki a sor elején volt és hallhatta, ez által feltartóztatta a többi látogatót. Szentjánosbogár rajzása is erős túlzásnak nevezném. Az út során elvétve 20-30 egyedet számoltam, egy nyíltabb területen, egyszerre 50, ha lehetett. A program végén a sötét ország úton mentünk vissza az autókhoz, több száz honfitársunkkal forgolódó tolatgató balesetveszélyt előidéző autók között. Ha tisztességes tájékoztatás lett volna a honlapjukon, miszerint 30 autónál többnek nem tudnak parkoló helyet biztosítani, bizonyára kevesesben látogatták volna meg az Arborétumot. Így elestek volna több százszor 950 Ft (MAGYARÚL MONDVA 1500 Ft-tól). A rendőrség intézkedését értem, hiszen feladata a közrend és közbiztonság fenntartása. Nyilvánvaló hogy a rendezvényt koordináló biztonsági cég alkalmatlan volt a feladat ellátására, nem tudta kezelni a kialakult helyzetet. Nem elemezték a rendezvényre érkezők várható létszámát és az ehhez kapcsolódó logisztikai feladatokat. ( Parkoló biztosítás, akár transzferrel helyszínre szállítás, személyforgalom biztosítása, jegyellenőrzés, mosdók) Lehetne tanulni rendezvényszervező cégektől, Biztonsági cégektől. Megítélésem szerint a kialakult helyzetre tekintettel a rendőrségnek nem elsődleges feladata lett volna a bírságolás, ha nem a személyforgalom biztosítása, fogalomirányítás. A látogatók nem azzal a szándékkal keresték fel az Arborétumot, hogy tömeges szabálysértést kövessenek el. Megint tanultunk valamit, Alcsúti Arborétumba (Alcsútdoboz) csak Óvatosan!!!!!

Csalódás
AEszter 2015.06.26 15:53
Nos, sajnos én sem tudok pozitív tapasztalatokról beszámolni. Kb. 5 napon át óránként próbáltam hívni a megadott telefonszámot. Folyamatosan foglalt volt, egyetlen egyszer csengett ki, de akkor meg nem vették fel. Végül itt a honlapon megadott email címen próbáltam érdeklődni, ahol egy nagyon készséges hölgy válaszolt. Kérdeztem, hogy lehet-e menni még ezen a héten is, és azt mondta, hogy persze, menjünk nyugodtan. Több levelet is váltottunk, az utolsót június 22-én, hétfőn. Akkor is azt állította, hogy lehet menni még a héten. Ehhez képest tegnap odamentünk és zárt kapukat találtunk, kb 30-40 másik tanácstalan látogatóval együtt. A Sporthotelben érdeklődtem, mert eleve a hölgy oda irányított jegyvásárláshoz, de ott közölték, hogy ja hát hétfőn volt az utolsó túra... Na most az internet tele volt azzal, hogy múlt hétfőtől indulnak a túrák 2 héten át minden nap! Több cikket is lehetett olvasni erről, rengetegen osztották meg a hírt. Oké, előfordulhat, hogy hamarabb befejeződik a rajzás, de akkor nem kéne ezt úgy kommunikálni, hogy már az elején úgy hirdetik ki, hogy nem mondanak biztos időintervallumot? Arról nem is beszélek, hogy a hölgy, akivel leveleztem, az ezen a honlapon megadott email címen, miért adott nekem téves információt?? Átszerveztük a napot, rohantunk, hogy odaérjünk, erre ez fogad... Iszonyú nagy csalódás. Arról nem is beszélve, hogy komplett családok jöttek el, kisgyerekekkel, akikkel aztán pláne nehezebb megértetni, hogy miért jöttek el feleslegesen. A benzinköltségekről nem is beszélve... Persze most már ki van írva a honlapra, hogy 22-én befejeződött, de eszembe sem jutott megnézni indulás előtt, mivel előtte az volt felírva ugyanoda, hogy még ezen a héten is tartanak a túrák!

Javasolnám az Arborétum vezetőségének, hogy ezt jövőre sokkal jobban szervezzék meg, például a facebook oldalukon ennek a kommunikációjára remek lehetőség lenne, ott lehetne frissíteni az információkat is, stb. Ahogy olvasom, a parkolás körül is káosz volt, erről is lehetne előtte a látogatókat tájékoztatni, és alternatív parkolási helyeket felajánlani...

Még annyi, hogy a tiszavirágzás túrát a Tiszakürti Arborétum például remekül megszervezi minden évben, emailben küldenek naprakész információkat minden érdeklődőnek, pedig ott csak 1-2 nappal előtte tudják megmondani, pontosan mikor is lesz a rajzás. Mégis veszik a fáradtságot, és már 1-2 héttel előtte kapcsolatot tartanak az érdeklődőkkel, így tényleg nem marad le senki róla.
R. Viktória 2015.06.25 12:11
Hihetetlen olvasni, hogy az emberek csak háborogni tudnak és mindenben csak a rosszat látni, illetve csak negatívat írni. Ez már rég nem építő jellegű kritikaként megy az arborétum felé. Ha utána olvasnak az emberek, akkor tudják, mire számítsanak. Érdekes, amikor én telefonáltam egyből felvették a telefont de gondolom, ha a saját barátjuknak telefonálnak sem tudja mindig, egyből felvenni. Ugyanazt a tájékoztatást tudják elmondani telefonon, mint ami ide le van írva. Mi is voltunk, Győrből mentünk. Nem mondom, hogy teljes mértékben azt kaptuk és láttuk, amire számítottunk de szitkozódni sem fogok. Tény, hogy ennyi emberrel nem lehet normálisan közlekedni, a gyerekek nagy része nem tud viselkedni (ami természetesen a szülők hibája). Senkit nem köteleznek, hogy a tömeggel haladjon... mi ahol lehetett letértünk a megadott útvonalról, illetve, amerre a tömeg haladt. Kitaláltunk végül, nem ragadtunk bent és senki nem szólt egy szót se, így még élvezhető is volt a túra. Amit viszont nem értek, hogy miért kell becsukni a kaput 9kor azok előtt, pár perc késéssel érnek oda... főleg, hogy akkor a csoport eleje már jóval messzebb volt. Ennyi igazából... ne várjon senki csodát, nem a Disneyland-be megy :) nem mondom, hogy nincs igazság abban, amit írnak, mert van... de érdekes, mi este 9 előtt pár perccel értünk oda, és még volt parkolónk, ahogy sok más velünk együtt érkezőnek is... aki keres, az talál... meg fő a nyugalom! :)
Zsábó 2015.06.24 13:21
Aki okosan csinálja az sötétedés után bemászik valahol a kerítésen és tömeg nélkül csendben gyönyörködik. Az infrastruktúra alkalmatlan ennyi ember és autó fogadására. Én amúgy be se engednék gyereket mert tavaly arról szólt a túra hogy melyik sz@ros kölök tud több bogarat eltaposni. A kedves szülők meg végignézték. Én nem engednék embert a parkba.
Anya 2015.06.24 12:17
Gratulálok az Arborétumnak a szervezés magas fokához.

Mi el se jutottunk, mert - ahogy sokan írták lejjebb - telefonon elérhetetlenek voltak. Kiírják ide a honlapra, hogy 6 órától lehet jegyet venni, de azt nem, hogy mikor kezdődik a séta. Értelmes megoldás. Mi erre a hétre terveztük volna, mert azt írták, két hétig látható, erre ma olvasom Indexen, hogy 22. volt az utolsó nap. Ismét köszi.

Olvasva a lenti kommenteket (ez a bírságolás hihetetlen...) inkább az örüljön, aki el sem ment.
Miki 2015.06.23 11:38
Köszönöm a válaszokat!
Zoli 2015.06.23 09:50
Mi 06.22-én hétfőn voltunk. Kezdés előtt egy órával értünk oda (19:30-ra) Ekkor még volt hely parkolni a parkolóban is, a pénztárnál 7-8-an álltak előttünk. Később már felszaporodott a tömeg és a sor már a kapun kívül ért, ekkor már két pénztár működött. A túra kezdetére most is nagyon sokan összejöttek, úgyhogy 3 csoportot indítottak, de egy idő után a 3 csoport gyakorlatilag egybeért, mert az emberek meg-megálltak nézelődni. A csoportok mögött nem ment senki aki terelte volna a látogatókat csak az arborétum területén voltak láthatóak egy-egy kereszteződésnél alkalmazottak fényvisszaverős mellényben.

Mi nagyon élveztük a sétát, az elején volt kicsit zavaró a sok ember, de ahogy szétszóródtak onnantól már nyugodtan lehetett nézelődni. Szentjános bogarakat is lehetett látni bőven.
Adri 2015.06.22 19:55
Elmondásuk szerint szerdán is 1500-an voltak. Ennek ellenére szombatra semmilyen tervük nem volt. Az tök jó, hogy ennyi embert vonz ez a program. Ami nálunk végképp kiverte a biztosítékot, az a rendőrök bírságolása. Odamegyünk 120 km-ert vezetünk ( csak oda ), kiálljuk a sort, befizetjük a belépőt, amivel a települést támogatjuk, és erre hálából megbírságolnak. Köszönjük szépen! Ahelyett, hogy a rendőrautók inkább 50 méterre egymástól megálltak volna az út mellett, bevilágítva azt, ezzel segítve a rengeteg pici gyerek és szülő biztonságos eljutását az autókhoz. Senkit nem érdekelt az emberek biztonsága, csak egy dolog: minél több pénzt beszedni.

Felháborító!
Miki 2015.06.22 12:54
Arról vam esetleg valakinek tapasztalata, hogy hézköznap is ennyire rossz-e a helyzet? Akkor sem parkolni, akkor is nagy a tömeg?
Még egy csalódott 2015.06.22 06:32
A hétvégén mi is ott jártunk és a parkolás tényleg katasztrófa, a sorban állás újabb csalódás (bár azt megértem,hogy sokan kíváncsiak a jelenségre) de ami igazán feldühít,hogy az interneten 1000 ft-os jegy árak vannak mire oda értünk ez 1500 ft lett, oké kifizettük. Na de mi kifizettük! Nem úgy mint nagyon sokan akik csak besétáltak mert senki nem ellenőrizte ezután,hogy van-e érvényes jegye. A túra közben rengeteg családtól hallottam,hogy haha...mi nem is vettünk jegyet...??? Hol itt az igazság? Hol a szervezettség?Jeleztem a pénztárban az ár különbséget és azt a válasz kaptam,hogy új a vezetőség nem volt még ideje frissíteni,köszi. Egyébként látványnak érdekes volt a "rajzás" (pár bogár). Nem gondolom,hogy vezetőket kellene rakni a csoportok elejére, mindenki sétáljon a maga tempójában és akkor a tömeg sem lenne ekkora. Séta...nem is séta volt hanem megfeszített túra csőstül. Talán nappal is elmegyünk valamikor mert az arborétum szép lehet. Talán...
laca 2015.06.21 21:19
Sajnálattal tapasztalom, hogy ez a hely is a külsőségekről szól és nem az ember és természet harmóniájáról! Valószínűnek tartom, hogy a jelentős állami támogatás egyik feltétele volt, rendezvények szervezése, de az intézmény vezetősége csak formailg tesz ennek eleget, és nem kíván valóban a nagyközönségnek elérhető programot szervezni!
Illen 2015.06.21 18:42
Olvastam a kommenteket a hétvégéről. Nagyon szerettem volna menni, de inkább kihagyom. A lelki nyugalmam többet ér :-(
Illen 2015.06.21 18:39
Ma másfél órán át folyamatosan hívogattam az arborétumot. Mindig foglalt. Tényleg ekkora az érdeklődés a szentjános bogarak rajzása iránt?
Tatabányaiak 2015.06.21 17:41
Tisztelt Arborétumi vezetők!

El kell hogy mondjam mekkora csalódottság van bennem és a családomban, a szentjánosbogorak rajzásának túrája miatt. Kis családommal elterveztünkegy szép esti sétát az apróságokkal, melyet aztán fel is adtunk. Az arborétumhoz érve, kanyarokban, útszélet megállni tilos táblánál is autók álltak mindenhol, parkolóhely nulla, így már alig párszáz méterre Alcsúttól parkoltunk.( mikor meglérdeztük a biztonsági személyzetet hova álljunk meg, közölték hogy ahol van hely.) Egy bő 20 perces séta után elértük a Sort, ami gyakorlatilag az úton végződött. Már 20 perce sorban álltunk ( amimeg semmozdult) mire megérkeztek a rend éber őrei, és fényképezni, majd bírságolni kezdték a lakott területen kívül parkoló autókat. Pontosan ekkor álltunk ki a sorból és indultunk inkább haza a családdal. Mélységes csalódás és düh holt bennünk, hogy valami hogy lehet ennyire szervezetlen és katasztrofális. Ha jövőre megoldott lesz ez a kérdés talán megpróbáljuk újra, de addigis kérem intézkedjenek az ügy érdekében. Mert ez elviselhetetlen volt. Hogy lehetnek ennyire felkészületlenek?? Nem is értjük.
Tatabányaiak 2015.06.21 17:38
Tisztelt Arborétumi vezetők!

El kell hogy mondjam mekkora csalódottság van bennem és a családomban, a szentjánosbogorak rajzásának túrája miatt. Kis családommal elterveztünkegy szép esti sétát az apróságokkal, melyet aztán fel is adtunk. Az arborétumhoz érve, kanyarokban, útszélet megállni tilos táblánál is autók álltak mindenhol, parkolóhely nulla, így már alig párszáz méterre Alcsúttól parkoltunk.( mikor meglérdeztük a biztonsági személyzetet hova álljunk meg, közölték hogy ahol van hely.) Egy bő 20 perces séta után elértük a Sort, ami gyakorlatilag az úton végződött. Már 20 perce sorban álltunk ( amimeg semmozdult) mire megérkeztek a rend éber őrei, és fényképezni, majd bírságolni kezdték a lakott területen kívül parkoló autókat. Pontosan ekkor álltunk ki a sorból és indultunk inkább haza a családdal. Mélységes csalódás és düh holt bennünk, hogy valami hogy lehet ennyire szervezetlen és katasztrofális. Ha jövőre megoldott lesz ez a kérdés talán megpróbáljuk újra, de addigis kérem intézkedjenek az ügy érdekében. Mert ez elviselhetetlen volt. Hogy lehetnek ennyire felkészületlenek?? Nem is értjük.
tipzen 2015.06.21 15:58
NAVon köszönöm a tegnap estét,láttam kb 40 bogár fényes testét. Parkolót nem találtam, soromat ( 1 óra) kiáltam. Szervezetség 1-es.Hajrá Arborétum,Hajrá boga rock.
Adri 2015.06.21 13:39
Hatalmas csalódás volt a tegnapi látogatásunk, soha többet nem megyünk. Ezres tömeg, szervezetlenség, parkoló hiánya. A rend őrei ahelyett, hogy segítették volna a biztonságos közlekedést, kivonultak bírságolni az út melletti parkolás miatt. Nekünk a tegnap: 2 órás autóút, 1 órás sorban állás, horror árú belépőjegy, valszínű egy 30.000-es bírság....teljes sötétben több száz métert toltuk a kislányunkat az út szélén vissza az autóhoz, és azért bár a bogarak cukik voltak, rajzásnak ezt nem nevezném.....Soha többet Alcsútra...
Guest 2015.06.21 12:02
Óriási tömeg fogadott és kilóméteres kocsisor. Parkolás sem volt megoldott. Egyszerűen nem tudtunk megállni az autóval. Az országúton vonult a tömeg az autók között. Köszönjük, de nem erre vágytunk és nem ezért utaztunk annyit. Hatalmas csalódás volt! Nem érezhettük magunkat közel a természethez, sokkal inkább egy zsúfolt plázához.

Remélem egyszer meg tudják majd oldani ezt a kérdést a szervezők úgy, hogy mindenki számára igazi élmény legyen!

Mindaddig csupán egy nagy lehúzás az egész...
Lujzika 2015.06.21 11:48
Órási csalódás volt... :(
Tóth Adrienne 2015.06.19 23:18
Mi elértük őket telefonon, parkolni is tudtunk, és csodáa volt a pici lámpások tánca :)! Mindenkinek ajánlom!
Nagy Viktória 2015.06.19 22:03
Sajnos 3 NAP folyamatos telefonálás +email küldés mellett sem sikerült Önöket elérni, pedig nagyon készültünk , hogy meglessük a szentjánosbogarakat!

SAJNÁLATOS!
csalódott 2015.06.19 17:10
Jobban járt, hogy nem érte el őket. Mi tegnap voltunk, és láttunk szentjános bogarakat, de rajzásnak nem nevezném. EGyet-kettőt, sötétebb bokrok mélyén talán 5 bogár is látható volt egyszerre. De ennyi. Ez nem éri meg sem a belépő árát, sem azt, hhogy több száz talán volt ezer embe is, akik lökdösődnek, próbálnak parkolni, A túravezetés szervezetlen, a látvány elhanyagolható. Talán és vártam túl sokat.
Szép Napot! 2015.06.19 15:14
A mai napon mindhárom tel.számukon kerestem önöket, elérhetetlenek!

/ Több órán át próbáltam/

Sajnálom hogy nem tudunk emiatt a családommal egy szép estét eltölteni önöknél.
Sára 2015.06.17 14:07
Hamarosan mi is megnézzük a szentjánosbogár rajzást! Reméljük hogy csodás lesz! :)
HERMONI 2015.06.16 22:57
Márciusban voltunk az arborétumban. Elég vegyes érzelmekkel tértünk haza. Azt megértem, hogy közel 1000Ft a belépőjegy. Azt viszont már nem, hogy ebbe az árba nem fér bele egy rendes jegy, amivel igazolni tudom szakmai Kamaránál, hogy jártam az arborétumban, és hogy nem fér bele egy sima egyszerű fekete-fehér fénymásolt térkép az arborétumról, ha már az információs táblák olvashatatlanok! Pénzért lehet venni térképet, de nem hiszem hogy mindenki venni szeretne, és egy fekete-fehér lapnak igazán bele kellene férnie az árba. Főleg úgy, hogy a közeli Sporthotel színes szórólapját, amivel oda csalogatják mindenféle kedvezménnyel a látogatót, szóval a színes szórólapot ingyen kapja a látogató a belépéskor. Azt is nehezményeztem, hogy bár a parkot valóban szépen kezdik helyreállítani, a tó környékét, a hidakat megcsnálták, és számos kertépítészeti beavatkozás történt (a kivitelezőt ismerve minőségi munkát végezve), de egy információs tábla nem került elhelyezésre a kastély oromfalánál. A kastély Pollack Mihály egyik legnagyobb szabású épülete volt fénykorában. Biztosan sok embert érdekelt volna - régi fotókon bemutatva - hogyan nézett ki egykor, milyen alaprajza volt, és milyen volt a kert, illetve, hogy hogyan alakult ki az arborétum. Ha csak egy-két ember olvassa el, és szerez információt, már akkor is érdemes lenne az érdeklődésüket kielégíteni! Ugyancsak hiányoltam a növényeknél az információs táblákat! Ha nem is mindenhol, de legalább a nagyméretű értékes fáknál kellene jelezni, hogy milyen növény előtt áll a látogató. Ezek apróságok, és nem is kerülnek túl sokba a beruházás egészéhez viszonyítva, (ráadásul a látogatók létszámát tekintve pár napos beléptidíjból megoldható lenne) mégis nagy örömet szereznének vele a látogatóknak, és emelnék vele az arborétum szinvonalát és értékét. Ugyancsak nem tuduk megnézni a régi kápolnában a kiállítást, mert zárva volt, viszont erről sem találtunk előzetesen információt, hogy mikor tart nyitva a kiállítás.

Ettől függetlenül nagyon élveztük a sétát, bár az apró dolgokon eléggé bosszankodtunk! A mostani soraim javító szándékkal íródtak, mert külső szakmai szemlélőként néha felfedez az ember olyan dolgokat, amik elkerülik a kollégák illetve az illetékesek figyelmét.

üdvözlettel

Herczeg Mónika

táj- és kertépítész
P. Anna 2015.06.09 01:19
Közeledik a "SZENTJÁNOSBOGÁR Ünnep"

Tavalyi élményemet egy versemben osztom meg Önökkel :FÉNYTÁNC (Szentjánosbogár nézőben – 2014 . jún.)Vadregényes erdő sűrű kebelében

Ébred sok szerelmes lámpácska – sötétben.

Két évig szunnyadtak csendben a föld alatt,

Rövid életük csak néhány nap, s fénylő pillanat.

Étlen várakozva párjukat keresik,

Fényükkel az erdőt díszbe öltöztetik.

Egy – két bátrabb az úton is átkel,

Utat nyitunk neki szelíd fegyelemmel

csak nézzük mosolygó, tágra nyílt szemekkel.

Megáll a sok ember, mert most Ő irányít,

Csábító igyekezettel párjának világít.

Gyerekek, felnőttek halkítják szavukat

Nehogy megzavarjuk fénylő násztáncukat!Köszönöm az élményt, mindenkinek a munkáját, aki hozzásegíti ehhez a látogatókat!Tisztelettel - Anna
Hadi maya 2015.06.08 10:32
Remélem hogy jó lesz.
Éva 2015.02.22 16:58
Nagyszerű képeket készítettünk a virágokról, épületekről és a tájról.

Nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönettel: Éva
Katalin 2015.02.22 14:16
Tegnap voltunk az arborétumban megnézni a hóvirágzást 4 éves kislányunkkal. Hatalmas volt a tömeg, ami ilyenkor természetes, ennek ellenére nem volt megoldott a parkolás. Ki van táblázva hogy hol a parkoló, de az nagyon hamar megtelt. A rendész hölgytől megkérdeztük, hogy hol lehet parkolni, közölte hogy sehol és részéről befejezett volt a beszélgetés. Az út szélén kilométereken keresztül parkolnak az autók, ami elég balesetveszélyes. Fél óra sorban állás a jegyért az egy darab pénztárnál, újabb fél óra sorban állás az egy darab WC-nél és már bent is voltunk. A hóvirágok persze gyönyörűek voltak, de nem értem hogy erre a néhány hétre miért nem lehet egy ideiglenes parkolót létesíteni, egy-két mobilvécét hozatni, és több pénztárat nyitni. Azért így is nagyon kellemes élmény volt, köszönöm szépen.
Morris 2015.02.22 09:11
Mi Etyek felől szoktunk közelíteni a platánsoron keresztül...

Már az is nagy élmény, különösen, ha motorral, vagy biciklivel jövünk.Az arborétum mindig felüdíti a lelkünket.

Jó lenne, ha naprakész információkat kapnánk a honlapról, mert így tudnánk, mikor melyik virág nyílik, milyen események várhatók...

Ha lenne FB oldal, vagy hírlevél, biztosan feliratkoznánk.

Jobbító szándékú javaslat uff.
Robert 2014.09.25 03:41
Hey, Thank. I write your gustbook.Thankyou

automotive car
Kelly 2014.08.23 11:13
Hey, thanks for letting me to write your guestbook. Hope you all people were graceful and continue the same.

Regards,

best vitamin c serum benefits
Reagálás egy túrázó szerelmese 2014.06.23 15:21
Tisztelt üzemeltető!Reagálnék én is az előbbire,Szerintem jó volt minden mi szombaton voltunk, és tényleg ilyen sokan voltak, egyszert azért is mert idén egy hétvége esett sajnos bele, a múlt évben pedig kettő, és biztosan a környezetemből kiindulva több kirándulót érdekelne évről évre.

Lehet mindig jobbat kitalálni okoskodni, de aki ezt nem bírja miért nem ment haza amikor látta ilyen sok ember állt a sorba. Ha pedig ennek ellenére bement akkor ez van. Nem hiszem hogy itt a pénz miatt engedték be a sok látogatót, csak hogy mondják: most ennyi volt, utazzanak haza! Gondolom ezt senki se tenné meg:))) ha regisztrálás lenne úgy is be szeretnének menni aki messziről jön nem mindenki tudja, és induljon vissza mert lehet nagyon messziről jött. Szerintem aki este jön egy programra és látja a tömeget legyen humánusabb! Ennyit erről nem kell ezt túl bonyolítani, ezt nem lehet mindenki számára tökéletesen csinálni. Elnézést a válaszért! Virág
Ezt lehetne jobban is! 2014.06.23 12:55
A 2014.06.22-ei esti túrával kapcsolatban lennének észrevételeink:

- Nagyszerű, hogy minél több embernek szeretnék bemutatni a szentjánosbogár rajzást, de úgy tapasztaltuk, hogy ez nagyon a visszájára sült el. Nem tudom, hány embert engedtek be a parkba, egyik alkalmazottjuk szerint kb. 1000-1100-an lehettünk bent. A sok ember szinte teljesen összefüggő sort alkotott, így a természet csendes, nyugodt megfigyelése teljesen lehetetlen volt. (bár a sok gyermek ellenére meglepően csendes volt a tömeg) Próbáltunk lemaradni, de azt sem lehetett, mert a tömeg végén 3 munkatárs terelte a lemaradókat. (ennek biztonsági okát megértem) Véleményünk szerint nem korrekt korlátlanul (???) ennyi embert beengedni, mert így kifizetjük ugyan a belépőt, de nem kapjuk meg azt az élményt, amire számítunk.

Megoldás lehetne jövőre, ha csak előzetes regisztrációval lehetne bemenni az arborétumba a szentjánosbogár rajzásra. Ha ennek lehetőségét interneten és telefonon is biztosítanák, akkor az mindenki által elérhető lenne.

Meggyőződésünk, hogy kicsit magasabb összeget is kifizetnének az emberek (így az alacsonyabb létszám miatti bevétel kiesés kompenzálódna) ha valódi élményben lehetne részük.

- Ma már igazán a látogatók semmibe vételének számít, ha a toalettben nincsen papír! Pontosan tudják, hogy ezeken a kiemelt napokon megnövekedett létszámra számíthatnak, ehhez kéne igazítani a wc papír mennyiséget is.Észrevételeinket annak reményében küldjük el Önöknek, hogy nem vádaskodásnak, hanem építő jellegű kritikának tekintik.
Szentjánosbogár rajongók 2014.06.23 07:48
Mi élegedettek voltunk nagyon, tudtuk mire jővünk, évről évre szebbnek tűnik. Valószínű azert is mert ha sok sok ember csodálja a természetet ami most több száz is volt majd ezer is lehetett a természet is megköszöni és gondolja van miért növekedni és èlnie, a bogarak is így gondoljak csak gyarapodnak mutatatják magukat a kirandulóknak! Üdv Sz.Áron
Jolánka 2014.06.23 07:37
Nagyon élveztünk esti túrát. Mi voltunk múltkor vagy százan. Izgalmas sötétben gyalogolni az erdőben, de a kis vilàgító bogarak valami csoda. További sok sikert!!
János és barátai 2014.06.22 13:15
Tisztelt Üzemeltető!Szuper volt a túra, annyi észrevétlenünk volt hogy nem lehet könnyű ezt a sok embert egyszerre koordinálni maguknak. De az emberek ahogy szokatlanul észrevettük figyeltek egymásra. Ez a mai társadalomra nézve nemes dolog volt! Ügyesen csináltak az egészet! Köszönjük
Ancsa 2014.02.24 13:30
Gyönyörűen idén a hóvirágok, nagyon szépen kinyilottak. Reméljük a narciszokat is lehet majd látni. Sok a mókus is!! Gyerekeink nagyon örültek:))
Csipyági 2014.02.15 23:05
"Kinyílott a hóvirág,

Vidámabb lett a világ..."

Hóvirágünnep az Arborétumban!

Aki teheti, menjen el, mert valóban ünnepi látványban lesz része és vidám hangulatban térhet haza!
carmelita 2013.10.13 22:51
A sok szép beíráson felbuzdulva tegnap ellátogattunk az arborétumba. Nagy csalódás volt .

Nem vitatom, hogy a szentjános bogarak rajzása nagy élmény de maga a park elhanyagolt. Rengeteg elszáradt faág, növény, gondozatlan ösvények, szeméttel teli medve - és pálmaház. Az egyetlen pozitívum a kulturált illemhely.
Tanár csapat 2013.09.25 11:18
Kedves Arborétum,Vasárnap kellemeset kirándultunk az Önök parkjában, sikerült feltöltödnünk, különösen tetszett számunkra az Óriás tuja, bükk, hatalmas energiája van. Ha feltöltődésre vágyik az ember, tudja hova kell elmenni....
games 2013.08.07 05:35
Páratllan séta volt a tegnapi, már tavaj is voltunka a barátainkkal, idén sem hagytuk ki, talán azt is mondhatom hogy mégt több bogarat lehetett látni. place
baráti kör 2013.07.31 12:24
Forró nyári napon nagyon jót sétáltunk az Önök parkjában, itt el tudtuk viselni ezt a nagy hőséget.

köszönjük
Ross Viki 2013.06.29 21:27
Kedves Arborétum,Két éve voltunk szent jános bogár rajzási túrán, hatalmas élmény volt - nekünk is és a gyerekeknek is. Ugye idén is megtaláljuk majd a honlapon az értesítést, mikor kezdődik?

Alig várjuk!Köszönettel, Viki :)
Kocsis Zsuzsanna 2013.06.21 12:24
Kedves József A. Ált. Isk. Esztergom!igazán nagyon szívesen!

örülök, hogy tetszett, és hogy a gyerekeknek is élménydús volt.várjuk önöket máskor is!

üdvözlettel : Kocsis Zsuzsi
Túra csoport 2013.06.10 15:37
Reméljük nemsokára Szentjánosbogár túra elkezdődik, már várjuk nagyon.

Mi visszatérő látogatók vagyunk így többen, sokan megyün együtt kirándulni, főleg azért is mert nem csak az arborétumot tudjuk megjárni több programjuk is van helyben. Most hétvégén is voltunk, szerencsére közel lakunk így ez rendszeres nálunk.
józsef A. Ált. Iskola Esztergom 2013.06.08 17:09
Tisztelt Vezetőség!

Köszönjük Zsuzsának a szakszerű idegenvezetést.

Nagyon szép volt az arborétum.

A gyerekek sokat tanultak az elhangzottakból.

Köszönjük.

József A. Általános Isklola

Esztergom

7.a

Kovács Károly of.
peter 2013.05.29 21:44
Very work hard on the blog.Get Essay||Custom Assignment||Assistance With Dissertation
Colin 2013.05.21 19:39
I really good information that I will be able to use thanks!essay paper ^Dissertation Help ^order essay ^Graduation essay
Frizura Doktor 2013.05.02 09:51
Május 1-jén látogattunk az arborétumba, és csodás tavaszi fotókat csináltunk.

Köszönjük az élményt!

www.frizura-doktor.hu
Alma Jutka 2013.04.23 22:25
Köszönet a szártalan kankalinért és egyéb védett növényekért.
joses 2013.04.23 10:39
learning to write so well written, it is very good. "wholesale polo
János és Ivett 2013.04.22 13:41
Nagyon tetszettek nekünk a nárciszok, reméljük a tulipános is hamarosan kibújnak..

Törpe tulipánokat már lehetett látni. Gyönyörű a táj!
Mónika és Károly 2013.04.21 21:50
Köszönjük szépen,hogy ezt a csodálatos arborétum látnivalóit megtekinthettük!

Remek kikapcsolódás volt ez a hétvége kettőnknek a párommal!

Üdvözlet önöknek!
timray 2013.04.18 01:32
Ez nálam amúgy is alap!Tiszteletben tartom a kérésüket,de ez által biztos,hogy nem is fogok elmenn google platzierungi!!
Cheap Polo Shirts 2013.03.23 10:42
This site is temporarily so big, sometimes the old members go, the new members to join, and I like this site

oakley online
Szabó Istvánné 2013.03.19 07:46
Szeretném megtudni,van esélye márc 23-24 hétvégén látok-e még virágzó hóvirágot???Múlt hétvégére terveztem,az időjárás keményen közbe szólt !!!
Visszatérő csapat 2013.03.14 07:02
Szép a park ismét, öröm volt ujra eljönni nem csalódtunk. Mi nagyon messziről el jöttünk a hóvirágokért. Jövőre is itt leszünk és terjesztjük az ismerőseinknek is. Egy rajongó csapat.
anonym 2013.03.06 15:48
Tessék mondani ellenőrzi valaki ezt a vendégkönyvet?????

mert elég fura beírások vannak.Pedig a kert szépsége lenyűgöző!!!

Pláne így hóvirágzás idején.
Attila 2013.02.25 20:25
Érdeklődni seretnék a hóvirágok menyire bujtak már elő?
Zima 2013.02.14 17:30
már a természet nem igazán érdekli önmagában az emberek nagyrészét. Ez szomorú. De ez nem az én gondom, én örülök hogy még fontos Backlinks kaufen a természeti örökségünk megőrzése sokunknak. Egy természet rajongó voltam.
MArio 2013.02.08 17:44
Arborétumban, amely a szokásos virágok mellett újdonságokat is kínál a látogatóknak www.danwest.de
Emma 2012.08.28 03:15
Már tavaj is voltunka a barátainkkal, idén sem hagytuk ki, talán azt is mondhatom hogy mégt több bogarat lehetett látni.

Thanks

Altkleidercontainer München
érdemes 2012.08.18 15:40
Ennyi szép hóvirágot még nem láttunk egy helyen, érdemes volt ide elutaznunk. Az arborétum mellett még egy how to deal with anxiety éttermet is találtunk, egy finomat ebédeltünk, és hát az étterem környezete is csodálatos volt, egy egész napos programot el tudtunk tölteni itt.
Tamás 2012.07.04 09:43
Azt kellene nézni, hogy amióta más az üzemeltető, milyen szépen fejlődik, előtte nagyon el volt hanyagolva. Kívánom mindenkinek jöjjön el, és nézze meg milyen gondozott lett, a fotók úgy sem adják vissza a látványt. Minden élőben a legszebb. De az a legszebb a dologban, hogy sokan csak a hibákat látják meg, már a természet nem igazán érdekli önmagában az emberek nagyrészét. Ez szomorú. De ez nem az én gondom, én örülök hogy még fontos a természeti örökségünk megőrzése sokunknak. Egy természet rajongó voltam.
Emese 2012.06.29 15:38
Szép élményben volt részünk. Nagyon tetszett....
Sári 2012.06.22 07:45
Páratllan séta volt a tegnapi, már tavaj is voltunka a barátainkkal, idén sem hagytuk ki, talán azt is mondhatom hogy mégt több bogarat lehetett látni.

Nekem nagyon tetszik hogy szakvezetés is van, legalább nem téved el ilyen sok ember együtt...

Üzenem a látogatóknak JÖJJENEK és ne hagyják ki!!
Zsuzsi :) 2012.06.20 23:56
köszönöm mindenkinek aki eljött :) és várunk titeket jövőre is.örülök hogy tetszett szerintem is páratlan élmény:)
Egy igaz történet 2012.06.18 14:07
Párommal ellátogattunk a Szentjánosbogár rajzásra, és miközben hosszasan tervezgettem ezt az estét, azon tűnödtem hogy tehetném különlegessé életem egyik legnagyobb döntését. Most az estére visszagondolva nem kellett különlegesség tenni, mert az éjszakát ezer apró villogó fény diszítette körülöttünk mközben feltettem szerelmemnek a nagy kérdést, amire a válasz Igen. Köszönjük ezt a páratlan és meghitt estét, és a varázslatos szentjánosbogárral teli környezetet!
Családosok 2012.06.18 13:50
nekünk is tetszett, és a gyerekek is ébren maradtak....Fényt hoztak az éjszakába, gyerekek ámultak - bámultak...Csodálatos élmény adott, jövőre is vissza jövünk!
Levente és barátai 2012.06.18 13:44
Izgalmas és szép esti sétát tettünk tegnap este. Most voltunk először megnézni a szentjánosbogarakat, nagyon tetszett mindenkinek.

Nem is gondoltunk majdnem teljes sötétségben lehet ennyi világító bogarakat csodálni.
Mónika 2012.04.16 10:11
Többször voltunk az arborétumban, mindig mennézzük az újdonságokat, várjuk a tulipánokat is....
Kiránduló csoport 2012.04.13 14:25
Nagyon jól éreztük magunkat, szép tiszta környezet lett.....

húúúú a nárciszok, reméljük hogy a tulipánok is ilyen mutatósak lesznek.

Vissza jövünk........

Mindenkinek ajánlom aki tavaszi szépséget akar látni!
Rajongó2! 2012.04.13 14:23
Gratulálunk gyönyörűen fejlődnek! A tó melletti nárciszók rendkívülivé varázsolják a parkot. Csak így tovább!
Ági 2012.04.06 16:25
Nagyon szeretünk az arborétumba sétálni elég sokszor mentünk is mert helybéliek vagyunk,de mióta átrakták a bejáratot hátra nem igazán van kedvünk odáig kigyalogolni a faluból.Pláne az út mellett ahol járda sincs.Jó lenne ha legalább a falubeliek bemehetnének a régi bejáraton.Köszönjük
Müllerné Fityó Melinda 2012.04.02 20:22
Érdekelne, hogy húsvétkor nyitva van-e az arborétum?
Fábián Pál 2012.04.01 10:38
2012. március 31-én jártam az Arborétumban, a Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság csoportjával. A látottak emlékezetesek maradnak számomra. Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni az idegenvezetőjüknek, aki nagyon kedvesen, igen sok ismeretet közölt velünk.

Ha tehetem, a jövőben ismét ellátogatok az Arborétumba.
Tita 2012.03.27 16:26
Szeretném megtudni, hogy vonattal megközelíthető-e az Arborétum? /Budapest felől mennénk/ Sajnos nem találok a ez irányú információkat a honlapon /busz, vonat, gps koordináták az autósoknak/...vagy csak én nem találom?:)
angyal 2012.03.19 16:02
Érdeklődöm, hogy előreláthatólag májusban is nyitva tartanak hétfőn és kedden is?
Kutyusos 2012.03.17 16:05
Kutyát lehet bevinni az arburétum területére?
Virághagyma 2012.03.15 10:33
Tünci, még jó hogy ne viheti be senki a kutyáját ide! Nem csak az odapiszkítás miatt, hanem a növények letaposásának veszélye miatt sem. Nem ragozom, hogy miért nem lenne jó megoldás a szigorú pórázhasználat sem... Aki pedig amiatt nem látogat ide, hogy a kutyáját nem viheti be, az saját magát fosztja meg egy élménytől.
Tünci 2012.03.11 16:07
Én még nem voltamitt,de számomra megdöbbentő,hogy nem vihetem el magammal a kutyámat.Miért nem lehet a vizslámmal egy közös sétát tenni e csodálatos helyen??Biztos nem hagynám oda piszkítani sehová.Ez nálam amúgy is alap!Tiszteletben tartom a kérésüket,de ez által biztos,hogy nem is fogok elmenni!!
Kocsis Zsuzsi 2012.03.08 01:57
hahó mindenki!

tényleg meseszép, mint minden évben :)

Virág! négy kis tábla került ki eddig a hóvirágokhoz, egy nagyobb pedig hamarosan kikerül, a térkép ügy is folyamatban van :)és remélem, még sok-sok tábla kikerülésében kezeskedhetek :)

na ennyit a kulisszák mögül, a többi meglepetés :)

szép napot mindenkinek!
Márkus Hilda 2012.03.06 17:59
Múlt héten voltunk. Feledhetetlen látvány volt. Én Székesfehérvárott lakom, de minden évben legalább kétszer ott a helyem. Mindig találok újabb és újabb csodákat!

Most májusban szeretnék majd megint menni!

Köszönöm, hogy ott lehettem!
virág 2012.03.04 20:02
Én pénteken voltam,és valóban meseszép!:) Hiányolom azonban a tájékoztató táblákat,meg a bejárathoz is tennék egy térképet vagy a jegy mellé mellékelném,mert így kissé áttekinthetetlennek tűnt!
Pónya Péter 2012.03.04 06:52
tegnap voltunk, a hóvirágok nyílnak, meseszépek!
Tuza József 2012.03.04 05:30
a libanoni cédrusról kérünk egy fotót felrakni.
virág 2012.03.01 06:26
Bocsi,nem voltam gép közelben. de már látom linkelt valaki. Igen lehetne jelezni nekik,hogy frissítsék a lapot:)
Kocsis Zsuzsi 2012.02.29 20:51
Én szombaton megyek, aztán pedig igyekszem információval szolgálni minden érdeklődőnek :)

lehet hogy honlap ügyben is teszek némi intézkedést :)

üdv mindenkinek
lipipeti 2012.02.29 16:28
http://fehervar.hir24.hu/fehervar/2012/02/27/viragzik-a-hovirag-az-alcsuti-arboretumban/
Lukrécia 2012.02.29 13:31
Nah, nem bírtam. Rájuk csörögtem. Már múlthéten is nyíltak a hóvirágok, szóval most hétvégén lehet menni már nyugodtan. Illetve a tavat feltöltötték vízzel, már nincs semmi felújítás alatt állítólag.
Lukrécia 2012.02.29 13:27
Virág, ezt hol találtad? Akkor most hétvégén már érdemes menni a hóvirágokhoz?
andi 2012.02.29 11:56
akkor mar nyilnak a hoviragok? olyan izgalmas!:)
virág 2012.02.27 06:56
"A tavaszi virágünnep szerdán kezdődik az Alcsúti Arborétumban, amely a szokásos virágok mellett újdonságokat is kínál a látogatóknak."2012. február 24., péntek 18:25Ezt találtam:)
virág 2012.02.26 20:49
Kicsit olyan érzésem támadt,mintha az oldal üzemeltetői nem biztos hogy olvasnák sorainkat:) Én küldtem egy mail-t is az oldalon talált,címre de visszadobta a rendszer..
rossviki 2012.02.26 18:25
Szeretnek csatlakozni, hogy jo lenne, ha fenn lenne, mikorra varhato a hoviragviragzas - vagy legalabb az az informacio, hogy felkerul-e a honlapra, amikor eledezni kezd :)Koszonettel, viki :)
virág 2012.02.26 10:38
Igen valóban frissíthetnék az oldalt,legalább egy bejegyzés erejéig,hogy elkezdtek-e már nyílni vagy sem,vagy mikorra várható esetleg!
Berndt Mihály 2012.02.26 08:40
Most a legfontosabb információ az lenne - ezért keressük a honlapot -, mikor nyílik a hóvirág az arborétumban! Tényleg gyönyörű! De épp ez hiányzik a honlapról. ha nem virágzik, akkor jó lenne azt időnként frissíteni, hogy mikorra várható...

Köszönjük!
anonym 2012.02.20 12:07
Ez a gyönyörű park szebb honlapot érdemelne!

Mikor lesz a hóvirág ünnep?A honlapra nem kerül fel az információ?
Konkoly Annamária 2012.01.18 11:41
Fantasztikus volt az a két óra, mait eltöltöttünk az arborétumban. Nagyon jól éreztük magunkat, a nagy fák és a friss téli levegő igazi feltöltődést adtak.
Ivanyos Zoltan 2012.01.14 14:18
Gyönyörű!

Egyszerűen imádom!!!
tmfloria 2012.01.06 03:17
szerint:Köszönöm a véleményt! :)Szerencsém volt, hogy én már tudtam angolul, mikor belefogtam ebbe az egészbe. El sem tudom képzelni igazán, hogy enélkül milyen nehéz lehet a dolga az embernek…A linket meg köszi! Utólag beleírtam a bejegyzésbe, mert nagyon jónak tartom a szolgáltatást (egy pár hete magamtól is ráakadtam az oldalra…)!cheap auto insurance
kittenspice 2012.01.04 04:23
Először is gratulálni szeretnék a posthoz, nagyon hasznos infókat találtam benne. Egy rejtélyre viszont még nem sikerült rájönnöm. - Az Oldal nevében felvettem kedvenc oldalakat, amiknek a postjai most a személyes profilom hírfolyamában jelennek meg, eddig ez így rendben is van.- Ha innen meg szeretnék osztani egy postot, akkor arra valahogy van lehetőség, hogy azt az Oldal nevében tegyem az oldal rajongóinak, ne pedig az én személyes ismerőseimnek?car insurence
frsezwogsf 2011.12.25 10:16
8NiYB0 jxajvpdevfvr
Veanna 2011.12.24 17:22
A little rationality lifts the quality of the dbetae here. Thanks for contributing!
senki 2011.11.06 11:12
Az arborétum gyönyörű.
dpocfsodigujodxhsoijporhtioprs 2011.11.06 11:11
vísvlkshvkldnvjlksdkvhksdhfsoihfskldvn hkaíyhfkcjhvkjcnvksygvksvhlsdh
Kocsis Zsuzsi 2011.06.23 23:33
Nagyon köszönöm a mai estét mindenkinek, aki jelen volt a szentjánosbogár sétán, fáradságom és rekedtségem :) ellenére nagyon jól éreztem magam, remélem Önök is, és jövőre találkozunk. Remélem a messziről érkezők (Győr, Pécs akiket hallottam) épségben hazaértek a vihar ellenére.

üdvözlettel: zsuzsi
Tünde 2011.06.23 14:04
Nagyon szép volt a szentjánosbogár rajzás, igazi mesebeli élményt nyújtott, köszönjük!

Ekkora érdeklődés esetén viszont úgy gondolom, hogy a séták már nagyobb szervezettséget igényelnének.

További sok sikert kívánunk!
Heszberger Judit 2011.06.07 22:58
Üdv! Tavaly csodás élményben volt részünk, amikor a szentjánosbogarak rajzását nézhettük meg. Idén mikor tehetjük meg újra ezt!Köszönöm
Lajos 2011.04.11 08:53
Szép a honlap, park is úgy látom fejlődik, hát igen sok munkát igényel újra rendbe tenni, remélem az új bejárat is hamarosan elkészül, úgy látom nagyon szép lesz, nagy parkolóval együtt.Csak így tovább!
B.Andi 2011.04.11 08:44
Nagyon szép az Arborétum, látszik hogy fejlődik, és gondozva van végre.

Tavaszi virágok is szépen kinyíltak!

Csak így tovább, sok sikert!
Adorjányi Rozália 2011.03.26 16:18
Kiskorom óta egyik legkedvesebb és legszebb helyem ez az arborétum. Köszönjük mindenkinek aki csak egy kicsit is segít e gyönyörű hely rendben tartásában. Köszönjük!
Sz. István 2011.03.25 21:18
Ma reggel az pattant a fejembe, hogy az alcsúti arborétum csodás hóvirágmezőjét megnézem. Nem is hagytam ki, hiszen ez kihagyhatatlan. Az egyik munkatársammal kilátogattunk Mányról és jó 2 és fél órás sétát tettünk meg ott. Csodás élményben részesültünk az igazi tavaszi jóidőben. A hóvirágmező éppen elnyílóban van már, de még így is lenyűgözött bennünket. A jó örge platánfa és az üreges fák, a fenyvesek csak tetézték mindezt.
P. Zita 2011.03.15 13:27
Debrecenből ellátogattunk a párommal Alcsútdobozra, hogy megnézhessük a hóvirágszőnyeget. Szerencsére nem csalódtunk, sőt az kell hogy mondjam, ennyi szép hóvirágot még nem láttunk egy helyen, érdemes volt ide elutaznunk. Az arborétum mellett még egy éttermet is találtunk, egy finomat ebédeltünk, és hát az étterem környezete is csodálatos volt, egy egész napos programot el tudtunk tölteni itt.
Cs.Ilona 2011.03.13 17:23
Minden évben ellátogatunk az arborétumban, most is nagyon szép volt a hóvirágmező. Nagyon látványos, rengeteg hóvirágot láttunk, hihetetlen hogy ennyi szép hóvirágot lehet egyszerre látni.
J. Móni 2011.03.13 17:18
Szombaton ellátogattunk a családunkkal az Arborétumban, megnéztük a hóvirágmezőt, mindenkinek ajánlom nagyon egyedi, és különleges, érdemes megnézni.
Vass Zoltán 2011.03.11 15:31
Tisztelt parküzemeltetőkElmúlt hét szombatján immár sokadik alkalommal tettem látogatást az arborétumba. Évek óta visszajáró látogató vagyok, mint természetfotós és mint lelkes természetvédő egyaránt. Első alkalommal Forrásy Csaba fotóművész úr kalauzolásával tettem látogatást.

Ez a mostani szombat különleges volt a hóvirágmezők és a nyíló téltemetők miatt. Nos, itt ér a legnagyobb trauma. Délelőtt a parkot ellepték a csoportosan busszal érkező nyugdíjasok, akik úgy érezték, hogy a hóvirágok kevésbé fontosak, mint az ő cipőjük tisztasága. Lévén az út némileg sáros, ők ezt úgy kerülték ki hogy az út két oldalán 2-2 méter szélességben szabályosan lehengerelték a nyíló hóvirágokat. Felháborodásomnak hiába adtam hangot a többség nagy ívben tett rá. Az igazi problémám csak ezután kezdődött. Az Önök egyik munkatársa a helyszínen volt és szó nélkül végignézte ezt a károkozást, sőt kedélyesen el is beszélgetett a károkozókkal. Őszintén mondom, egy világ dől össze bennem ezt látván, bár lehet hogy ez önöket kevéssé érdekli. Aznap este a Híradóban pont egy hasonló mértékű sok milliós hóvirágok elleni merényletről adtak hírt. Nagyon komoly eljárás indult pedig ők nem is egy fokozottan védett arborétumban okozták a kárt.

Kérem nyugtassanak meg hogy a tapasztalt eset nem egy tendencia kezdete hanem valóban egy véletlen baleset.Vass Zoltán
Zsolt 2010.11.30 18:25
Idén nyáron voltunk itt a családdal, nagyon szép hely, csodás nyugalomat áraszt a sok szép növény.

Remélem lesz pályázati pénz az épületek felújítására és padok, közösségi terek kialakítására, kihelyezésére.

Úgy lenne tökéletes, családbarát és méltó a híréhez.

Sok sikert hozzá!